Önümüzdeki seçim oldukça kritik. AKP’nin yeniden oylarını artırarak iktidara gelmesi demek ülkenin kaosa sürüklenmesi demektir. Bu noktada ülkesini seven herkese bir görev düşüyor. Akıllı oy kullanmak. Parti tassubunu aşarak, AKP’nin az farkla kazandığı ve az farkla kaybettiği illerde son sandalyeyi hangi parti alacaksa ona oy vermek gerekiyor. Yeni Yön daha önce AKP’nin hangi illerde az farkla vekil çıkarıp, hangi illerde az farkla vekil kaybettiğinin listesini yayımlamıştı.

O listeleri haberin altında bulacaksınız.  O listelerden hareketle, hangi ilde hangi partiye oy vermek gerekiyor sorusu soruluyordu. Okurlarımızdan sık sık gelen bu soru için bir istatistikçi okurumuzdan rica ettik. Okurumuz AKP’nin az farkla kazanıp, kaybettiği illerdeki listeler çerçevesinde hangi ilde hangi partiye oy verilirse en etkili sonuç alınır sorusununa cevap olarak bir liste oluşturdu.

Bu listeyi yayınlayarak kafa karışıklığını gidermek istiyoruz. Elbette bunca haksızlık ve hırsızlığa rağmen AKP’ye oy vermeyi düşünen okurlarımızın tercihlerine saygı duyuyoruz.  Herkesin hırsızlığı ve haksızlığı kabul etme seviyesi farklıdır. Herkesin midesi aynı genişlikte değildir.

Biz AKP’ye oy vermeyi düşünmeyen, ancak en etkili hangi partiye oy verirsek AKP’yi iktidardan ederiz diye düşünen okurlarımızın talebine binaen bir liste oluşturdu. Bizce oy kullananlar aşağıdaki listedeki gibi oy kullanırsa en etkili sonucu verir.

Listeye itiraz edecekler varsa ve daha iyi bir önerisi olan varsa elbette yayımlamaktan mutluluk duyarız.

NOT 1: Kürtlerin zaten HDP’ye oy vereceğini düşünüyoruz. Bu nedenle Kürtlerin yoğun olduğu bölgelerde zaten başka parti olmadığı için o illeri boş bıraktık.

NOT 2: Bazı illerde MHP, CHP, veya CHP MHP şeklinde ikili tercihler göreceksiniz. Bu illerde muhalefetin durumu neredeyse birbirine denk olduğu görülüyor. Ancak yine de az farkla hangi partiye oy vermek daha etkili olacaksa o partiyi öne yazdık…

NOT 3: Gayret sizden başarı Allahtan. Ülkesini seven bu gidişata dur dersin. Köprüde önceki son çıkıştayız…

HANGİ İLDE HANGİ PARTİYE OY VERİLİRSE AKP EN AZ VEKİL ÇIKARIYOR

IllerPartıler

AKP’NİN AZ FARKLA KAZANDIĞI/KAYBETTİĞİ İLLER

 

KAZANDIG

KIL KAYIP

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...