Seçimler yaklaşırken geçen seçimde yapılan seçim hileleri iddiası yeniden gündeme gelmeye başladı. AKP’nin kalesi konumununda olan Kahramanmaraş, Malatya, Kayseri gibi yerlerde AKP’nin nasıl hile yaptığı seçimlerde görev yapan sandık başkanları tarafından kulaktan kulağa anlatılıyor.

Geçen seçimlerde Maraş, Malatya ve Kayseri’de sandıklarda görev yapan üç başkanın ortak gözlemi şu: “Oyları sayıp bilgisiayarlara girilen seçim sistemlerinin olduğu yere gittik. Bizden oy torbalarını alıp içeri gittiler. Bize bilgisayara ne girdiklerine ilişkin bir tutanak vermediler. Bu sırada AKP’nin oylarının artırılarak bilgisayara yazıldığını düşünüyoruz.”

Kahramanmaraş’ta görev yapan bir sandık başkanının iddiası daha korkunç. Gece 11-12 civarında AKP’li belediye başkanı oyların bilgisayarlara girildiği yere girdi. Bizi durdurup onu içeri aldılar. Orada yaklaşık 15 dakika kadar kaldı. O çıktıktan sonraki saatlerde AKP’nin oylarında dramatik bir artış oldu. Bunu saat saat Maraş’ın oylarını izleyen herkes görebilir.”

Kahramanmaraş’ta konuştuğum bir devlet memuru ise çok daha ilginç bir bilgi verdi. “Daha önceki seçimlerde AKP’nin %90’ın üzerinde oy aldığı okullar vardı. Geçen seçimlerde o okullarda AKP’nin oyları %70’lere düşünce o okullarda görevli öğretmenlere bu seçimde sandık görevi verilmedi. İsteyen yetkiliye o okulların ismini verebilirim. Araştırmak isteyen gidip aynı okullardan daha önce sandık görevi verilen öğretmenlere bu seçimde neden sandık görevi yazılmadığını arşatırsın. Neden AKP’nin oylarının %90 çıkartılmaması mı?”

Maraş, Malatya ve Kayseri’de ortak kaygı şu: AKP’nin yoğun olarak oy aldığı illerde geçen seçimde AKP’nin oylarının düşük çıktığı okullarda sandık başkanları ve sandık üyeleri değiştirildi. O okullarda AKP’li başkanlar atandı. Böylece o okullarda oylar yine eski yıllarda olduğu gibi %90’ların üstünde gösterilecek… 

Seçimlere gidilirken herkesin ortak kanaati şu: AKP %40 alamayacak. Ancak çalarsa %40’dan fazla oy alabilir. Bunun için de sandıkların bigisayarlara girildiği ilçe seçim merkezlerinde her sandık üyelerinin  kendi oyuna sahip çıkıp, oyların doğru girildiğinden emin olması gerekiyor…

Kaynak: Yeni Yön

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...