Yeniyön haber sitesi olarak, kurulduğumuz ilk günden beri, Türkiye’nin, demokratik bir hukuk devleti olması ve bu yoldan çıkmaması adına mücadele ettik.

Türkiye’nin gerek iç, gerekse dış politikasında yaptığı hataları ve yanlışları, hiç kimseden korkmadan ve çekinmeden dile getirdik.

Çözüm sürecinde yapılan hataları yıllardır dile getirdik ve gidilen yolun yanlış olduğunu, amacın ne kadar doğru olursa olsun gidilen yolda ki bu yanlışlık ve bu yolda gidilirken yapılan hatalardan dolayı ülkenin büyük bir uçuruma gittiğini savunduk ve uyardık.

Bu eleştirilerimiz ve uyarılarımız nedeniyle bizleri, savaş lordu, kan meraklısı, barış düşmanı ilan edenler, sürecin buzdolabına biranda konulması ve şehit haberlerinin gelmesinden sonra , bu uyarılarımızın ne kadar yerinde ve haklı uyarılar olduğunu görmüş oldular.

MİT aracılığı ile taşınan silahların İŞİD ve benzeri guruplara gittiğini , ve bunun, Türkiye’nin başına iş açacağını dile getirdik. Bayırbucak Türkmenleri’nin ısrarla bize yardım gelmedi demesini gündeme getirerek , Türkiye ve Erdoğan’ın, Esad’ı devirme adına ateşle oynadığını ve bunun doğru olmadığını dile getirdik. Bayırbucak Türkmenleri’ni desteklemenin doğru olduğunu ama bu yardımların Türkmenler’e değil İŞİD’e gittiğini söyledik.

Türkiye’nin Avrup Birliği’nden uzaklaşarak, Şangay Beşlisi ve ortadoğuya yüzünü çevirmesinin yanlış olduğunu savunduk. Ortadoğu bataklığına girecek olan bir Türkiye’nin, asla gerçek manada demokratik bir hukuk devleti olarak kalamayacağını savunduk. Şangay Beşlisi’nin asla bugünün dünyasında, Avrupa Birliği’ne alternatif olamayacağını ve bunun Türk halkının da dokusuna uymayacağını dillendirdik.

Erdoğan’ın , kendisini batıdan uzaklaştırarak, hayali bir halifelik ve Türkiye’yi bir ortadoğu ülkesine çevirme planlarına karşı en sert muhalefeti yaptık. Türkiye’nin yerinin adeta bir bataklık olan ortadoğu ve dikta rejimlerinin ve karmaşanın hüküm sürdüğü Arap rejimlerinin olmadığını, Türkiye’nin yerinin demokrasi ve insan haklarının ön planda olduğu modern dünya ve AB olduğunu savunduk.

Erdoğan’ın ve AKP’nin sonu belli olmayan bir savaşa girmesinin karşısında durduk. Binlerce insanın katledileceği ve çok büyük acıların ve yıkımların olacağı bir savaşa sokmaya çalışan Erdoğan ve AKP zihniyetine karşı , en sert ve amansız eleştirileri yaptık ve bunun olmaması adına her platformda mücadele ettik.

Bu kadar sert ve doğru görmediği konularda Erdoğan ve AKP’ye karşı olmuş olan Yeniyön olarak , bugün yaşanan Rus uçağının düşürülmesi konusunda Erdoğan ve AKP hükümetini destekliyoruz.

Evet bir ülke olarak, sınırlarımızı ihlal eden bir ülkenin savaş uçaklarını, defalarca uyardıktan sonra , sınırlarımızdan çıkmaması üzerine vurulması ülke olarak hakkımızdır.

Nitekim Erdoğan ve AKP’nin daha önceki dönemde angajman kurallarını hiçe sayan Rus ve Suriye uçaklarına karşı “sabrımızı zorlamayın” türü açıklamları eleştirmiş bir devletin böyle saçma sapan açıklamalarla onurunun ayaklar altına alındığını vurgulamıştık. Eğer bir devlet bağımsızlığına gölge düşürmek istemiyorsa yapması gereken “sabrımızı zorlamayın” türünden açıklama yapamak değil bugün yaptığı gibi sınırlarını ihlal edeni indirmektir. Bu yüzden uçağın düşürülmesi olayında Erdoğan ve AKP’nin yanındayız…

Bu olayı, kimseye hava atma yada güç gösterme adına değil, ülke olma iddiamızın devamı adına yapılmış bir eylem olarak görüyoruz.

Zira sınırlarına yapılacak bir hak ihlalinde, angajman kurallarını uygulayacağını ilan eden, ihlal eden Rus uçaklarını defalarca uyaran bir ülke olarak, eğer böyle bir eylem ile caydırıcı gücümüzü ve kararlılığımızı göstermeseydik,

1- İnandırıcılığımız

2- Caydırıcılığımız

3- Ülke olma iddiamız ciddi zarar görecek ve tümden itibarsız bir hale düşmüş olacaktık dünyada.

Tüm bunların olmaması adına, dün dış politikada yaptığı hatalar nedeniyle eleştirdiğimiz Erdoğan ve AKP hükümetini , bu tavrından dolayı destekliyoruz ve haklı buluyoruz.

Türkiye’de yaptığı haksız ve hukuksuz eylemleri ve zulümlerine karşı muhalefet yapmaya ve karşı durmaya devam edeceğiz. Bu tutumumuz Erdoğan’ı Rusya karşısında yalnız bırakmamızı gerektirmiyor. Biz “Edirneyi Enver alacağına Bulgar alsın” körlüğünde bir muhalefet yapmıyoruz. Erdoğan ve AKP’yi, dış politikasındaki bu eyleminden dolayı desteklediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

Yeni Yön…

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...