Tekirdağ Emniyeti’nde koruma altında tutulan yabancı kadınların polis tarafından fuhuşa sürüklendiği ortaya çıkaran kayyıma devredilmeden önceki Bugün Gazetesi muhabiri Yunus Tiryaki hakkında dava açıldı.

İŞTE O HABER

 29 Temmuz 2015

Tekirdağ Emniyeti’nde koruma altında tutulan yabancı kadınların polis tarafından fuhuşa sürüklendiği ortaya çıktı. Skandalı raporlayıp üstlerine sunan emniyet müdürü görevden alındı.

Skan­dal olay Te­kir­dağ Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü Ya­ban­cı­lar Şu­be Ge­ri Gön­der­me Mer­ke­zi’n­de ya­şan­dı.

Ge­rek­li ev­rak­la­rı ol­ma­dık­la­rı için ül­ke­le­ri­ne gön­de­ril­mek üze­re Ge­ri Gön­der­me Mer­ke­zi­’ne yol­la­nan ya­ban­cı uy­ruk­lu ka­dın­la­rın ay­nı şu­be­de ça­lı­şan po­lis­ler ta­ra­fın­dan es­nafa ve po­lis­le­re pa­zar­lan­dı­ğı id­di­a edil­di.

RAPORLA BELGELENDİ

Ge­ri Gön­der­me Mer­ke­zi­’n­de­ki fu­huş id­di­ala­rının ar­dın­dan Ya­ban­cı­lar Şu­be Mü­dü­rü Ömer Öz­den detaylı bir araştırma yaptı.

Ha­zır­la­dığı raporu İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Ha­lil Tu­ran Ero­l’­a sun­du. Raporda, has­ta­ne­ye gö­tür­me amaç­lı şu­be­den çı­ka­rı­lan ka­dın­ların an­la­şı­lan ki­şi­le­re ve ad­re­se polis aracıyla bırakıldığı yer aldı. Fuhuş skandalının tüm detayları belgelendi.

VALİ: RUTİN UYGULAMA

Ancak Emniyet Müdürü Erol, id­di­alar­la il­gi­li so­ruş­tur­ma aç­ma­dı. Ardından ra­po­ru ya­zan Ömer Öz­den, Va­li En­ver Sa­li­hoğ­lu ta­ra­fın­dan gö­rev­den alın­dı ve ye­ri­ne ata­ma ya­pıl­ma­dı.

Va­li Sa­li­hoğ­lu, olayı doğ­ru­la­dı. Ge­ri Gön­der­me Mer­ke­zi­’n­de­ki 10 po­li­sin gö­rev­den alı­nıp baş­ka şu­be­le­re ve­ril­me­si­nin ru­tin bir uy­gu­la­ma ol­du­ğu­nu söy­le­di.

SORUŞTURMA YOK, CEZA VERİLMEDİ

Yabancı uyruklu kadınları pazarladığı iddia edilen Ramazan Baydar’ın 3 yıl önce Tekirdağ’da Trafik Şube Müdürlüğü’nde çalışırken görevinden alındığı öğrenildi. Baydar hakkında bir soruşturma açılmadığı ve başka bir şubede görevine devam ettiği öğrenildi.

 

Haberin linki….

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/333477/Tekirdag_Emniyeti_nde_fuhus_skandali_.html

İŞTE DAVA AÇILAN MUHABİRİN TWİTTIRDAN YAZDIKLARI

Hakkında dava açılan Yunus Tiryaki, twittır hesabından hakkında dava açılması konusunda şunları söyledi:

Emniyetteki fuhuş rezaletini ortaya çıkardığım için savcı bey hakkımda dava açılmasına karar vermiş!

Aldığım karar üzerine yarınki duruşmaya avukatsız gireceğim. Bu rezilliği tek başıma anlatacağımı düşünüyorum.

Bildiklerimi hakim beye de anlatacağım. Allah’tan başka kimseden korkumuz yok.

 

Screen Shot 2016-02-24 at 10.13.52 AM

YENİYÖN

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...