Zaman’a atanan kayyım Metin İlhan’ın AKP’nin Avrupa kolu olarak bilinen UETD genel sekreteri olduğu ortaya çıktı. Metin İlhan’ın 2014 yılında “Recep Tayyip Erdoğan için Milli İradeye Saygı Konvoyu,” oluşturduğu ortya çıktı.

Kayyım olmanın birinci kuralı atanan kayyımların siyasi bir konunun tarafı olmaması gerekiyor. Türkiye’de hukukun bittiğini gösteren proje hakim kararına göre Zaman’ın başına geçen Metin İlhan’ı iyi günler beklemiyor.

Her ne kadar kayyım Metin İlhan Türkiye’de arkasını güce dayanarak hukuktan yırtacağını sansa da Avrupa hukuku açısından İlhan’ı bekleyen süprizler olabilir. Zira aynı zamanda Avusturya Vatandaşı olan İlhan’ın Türkiye’de insan hakları ihlali yapan, insanların mallarına çöken ve en önemlisi basını susturmaya kalkan bir siyasi iradenin enstrümanlığını yapması kendisine Avusturya’da dava açılması gündeme gelebilecek.

Ayrıca Kayyım Metin İlhan’ın UETD teşkilatı ile olan organik ilişkisi nedeniyle UETD’nin Türkiye’de basın özgürlüğünü baltalama faaliyetinin bir parçası olduğu gerekçesiyle UETD aleyhine de davalar açılabilecek. Daha önce Almanya’da açılan davalarda UETD’nin Türki hükümetinin 5. kolu gibi çalıştığına dair eleştiriler dile getirilmişti. Metin İlhan’ın doğrudan kayyım olarak atanması UETD’nin Türkiye’deki insan hakları ihlallerinin doğrudan parçası olması nedeniyle kapatılması da gündeme gelebilecek.

Hatırlanacağı gibi AKP Amerika’da bir avukatlık bürosuyla anlaşıp Gülen’in Tahşiye Davası kapsamında Türkiye’de insan hakları ihlali yaptığını öne sürerek ABD mahkemelerinde dava açtırmıştı. Gülen’in Tahşiye davası ile ilgisini ispatlamak imkansız ancak Kayyım Metin İlhan’ın hem UETD ile ilişkisi sabit, hem de Türkiye’de basın özgürlüğüne vurulan darbenin ana unusur olması nedeniyle hakkında davalar açılabilecek.

İşte Kayyım Metin İlhan’ın AKP ile olan bağını gösteren bir video kaydı.

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...