Gökçek’in Fıskiyesi 16 Milyon TL 

AKP hükümetinin asgari ücretiyle kaynak bulamama sorunu AKP’li bakanlar ve belediyelerin lüks harcamalarını gündeme getirdi. Bu tartışma Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çok tartışılan projelerinin mercek altına alınmasına yol açtı.

Yeniyon.com olarak dün, adı Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçekle özdeşleşen dinozorların, fiyatını araştırıp, dinozorlar için yaklaşık 10 Milyon TL ödendiğini ortaya çıkarmıştık. Sosyal medyadan yükselen yoğun tepkilere rağmen Gökçek’in dinozorların fiyatına ilişkin yorum yapmaması dikkat çekti.

Bugünkü haberimizde, Gezi olaylarından sonra yine adı Gökçek ile özdeşleşen fıskiyeye ödenen parayı araştırdık. Araştırmalarımız sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın 15/2/2013 tarihinde Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi Rekreasyon Alanı Havuzları Fıskiye Sistemleri Yapılması işi için ihale açtığı ihaleye tek bir firmanın (Ankara Büyükşehir Belediye iştiraki ANFA Ankara Altınpark İşl. Ltd. Şti.)nin 15.890.000,00 TL teklif vererek ihaleyi aldığı görülüyor.

Eski parayla 16 Trilyona denk gelen bu astronomik rakamın izini sürdüğümüzde belediye firmasının aldığı işi taşeron firmalara 14.099.998 TL’ye yani yaklaşık 2 milyon TL daha ucuza verdiği görülüyor. Yani belediye bir cebinden diğerine para aktarırken sadece bir fıskiye ihalesinden yaklaşık iki milyon TL (eski parayla 2 Trilyon) belediye şirketine para aktarıyor. Bu paranın nasıl harcandığı ise meçhul. Zira Belediye bütçesinden şirket bütçesine aktarılan para fiilen kamu denetiminden kaçırılmış oluyor.

Konu o fıskiyeleri kuran emekçilere gelinde onlar 800 TL asgari ücrete talim ediyor.

İşte fıskiye ihalesinin belgeleri:

1234

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...