Türkiyede gazeteler gerçekerin üstünü aralamak için değil örtmek için çıkarılır. Özellikle yolsuzlukla ilgili haberlere bakılınca bu durum çok net anlaşılır. Dün tüm dünyayı kasıp kavuran Panama Belgeleri yayımlandı. Türkiye’den 600’den fazla kişi ve şirketin ismi geçiyor.

Büyük olasılıkla bu şirketlerin çoğu vergi kaçırıyor. Bunun için off shore hesapları açılıyor. Yani memurdan, işçiden, köylüden kesilen vergiler büyük şirketlerden kesilemiyor. Koç Holding’den Sabancı’ya, Çalık’tan Rixos’a hemen hemen tüm ünlü şirketler var belgelerde.

Peki bizim gazeteler bu durumda ne yapar? Susar ve görmezden gelir. Büyük cevval gazeteciler ne yapar? Hikaye anlatır. Ahmet Hakan Panama belgeleriyle ilgili program yapabilir mi? Elbette yapamaz. Çünkü patronunun da adı var o belgelerde. Sedat Ergin Panama Belgelerini manşet yapabilir mi? Elbette hayır. Fikret Bila görür mü o haberleri? Ne münasebet…

Bütün bunları söyleyen eleştirmenleri duyar ama inanmayız. İşte size bu iddiaları test etme fırsat. Panama Belgeleri yayımlandı ve Türk medyası ıslık çalmaya başladı. Görmedik, duymadık, bilmiyoruz modunda çıktı bugün. Cumhuriyet ve birkaç muhalif gazete hariç, ne havuz medyası, ne de neo-havuz, Merkez medya, Panama belgelerini görmedi. İşte o gazetelerin ilk sayfaları.

Ey okur gör ve anla: Türkiye’de gazeteler gerçekelerin üstüne gitmek için değil, üstünü örtmek için çıkarılır.

star_2016-05-10milliyet_2016-05-10sabah_2016-05-10hurriyet_2016-05-10

 

haberturk_2016-05-10yeni-safak_2016-05-10

İ

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...