BloombergHT’nin haberinde KONDA’nın mayıs ayı sonuçlarına yer veriliyor. Anket sonuçlarına göre Nisan ayında yapılan bir önceki çalışmaya göre AK Parti’nin oylarını yüzde 42,9’dan yüzde 40,5’e, HDP’nin oylarını ise yüzde 12,1’den yüzde 11,5’e düştüğü görülüyor.

1 Mayıs günü yaptığımız haberde KONDA’nın AK Saray’a sunulan bir anket sonucunu açıklamış buna göre sonuçların şu şekilde geldiğini duyurmuştuk:

Konda’nın yaptığı ankete göre AKP %42, CHP %26, MHP %18, HDP %11 oy alıyor. Yine anket verilerine göre hem HDP hem de MHP’nin oyları yükseliş trendinde. Oysa AKP’nin oyları düşüş trendinde görünüyor.

Bu durumda AKP tek başına iktidar olamıyor. Kiminle kurulursa kurulsun koalisyon hükümetinin kurulması, Erdoğan’ın fiili başkanlığının sona ermesi anlamına geliyor.

Bu haberimizi KONDA yalanlamıştı. KONDA’nın yeni anket sonucu da haberimizin doğruluğunu gösteriyor.

Kaynak: yeniyon.com

 

 

 

 

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...