Fuat Avni’nin “AKhırsız sandık ekibi listesi” panik yarattı. Listenin Malatya bölümünde yer alan 8 isimden iki kişi listeyi görünce panikle telefona sarılıp ilgilileri aramaya başladılar. Aralarında listeden çekilmeyi düşünenler oldu.

Ancak AKP’nin oy çalma girişimleri ayarlanmış sandık görevlileriyle sınırlı değil. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı seçimlerden sonra sık sık muhtarları Sarayında ağırladı.

Bu misafirler neye göre belirlendi? Hangi kriterler Sarayın o pahalı koltuklarına davet edilme şerefi bahşetti bazı muhtarlara?

Neden muhtarlar toplandı da Başhekimler toplanmadı?

Neden muhtarlar toplandı da Kaymakamlar toplanmadı?

Neden muhtarlar toplandı da başka devlet görevlileri bu seviyede defalarca Saraya davet edilmedi?

İddiaya göre AKP seçimlere yönelik muhtarlar üzerinden bir çalışma yürütüyor. Seçim sistemine ilk veri girişi noktası olan Muhtarların ikametgah bilgileri ile oynayıp, kritik bölgelerde, sahte adreslere seçmen klonladıkları iddia ediliyor.

Seçim sistemini kontrol edip, kendi evinde başkasının oturduğunu gören vatandaşlar bu duruma itiraz edip düzeltmeler yaptılarsa da, sistemi kontrol etmeyenlerin özellikle kritik seçim bölgelerinde, klonlanmış seçmenlerle hile yapılacağı iddia ediliyor.

Adreslerinde yabancı insanların kayıtlı olduğunu gören insanların haberlerine TV’lerde sık sık rastlıyoruz. Klonlanmış seçmen hilesi şöyle yapılıyor:

ASKİ gibi AKP’li belediyelerin adres belirlemeye uygun kuruluşları kendilerine müzahir kişilere uygun gördükleri adreslere ait su faturası veriyor, bu fatura ile nüfus müdürlüklerine kayıt yaptırılıyor, muhtarların da bu duruma ses etmeden seçmen kayıtlarını güncellemeleri sağlanıyor.

Saraya davet edilen muhtarlardan AKP’ye müzahir olanlarla birlikte çalışılarak, gönülleri hoş edilerek yapılan seçmen klonlama yöntemine göz yummaları sağlandığı iddia ediliyor.

Seçmen klonlama yöntemiyle yapılan hile nedeniyle gerçek adresinde oturduğu halde oy kullanamayacak seçmenlerin olabileceği belirtiliyor.

Bu durumdaki seçmenlerin yapması gereken şey şu:

1) Adreslerine kayıtlı kişilerin seçmen bilgi listesinden tüm kimlik bilgilerini alıp not etmek

2) Mümkünse şahitler huzurunda olayı habercilere aksettirmek ve görüntülerinin alınmasını sağlamak

3) Suç duyurusunda bulunmak

4) Adres kayıtlarının geçmişini faturalarla ispatlamak

 

5) En azından ilçe seçim kurullarına müracaat edip oturmadıkları adreste oy kullananlara 900 TL para cezası verdirtmek

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...