Tüm halk İstanbul Atatürk Havalimanına yapılan alçak terör saldırısının şokunu yaşarken AKP’nin kontrol ettiği TBMM üyelerinin önceliğinin Yüksek Yargıyı şekillendirmek olduğu anlaşıldı.

TBMM üyeler yas ilan etmeyi geçtik, teröre karşı ortak bir kınama metni bile imzalamadan alel acele Danıştay Yasasınını geçirme derdine düştü. Gelen yoğun tepkiler üzerine bir süre soğumaya bırakılan Yüksek Yargı düzenlemesi terörün yarattığı toz duman arasında sabah 5:43’de geçirilerek yasalaşma yolunda gelen eleştiriler de böylece gölgelenmiş oldu.

AKP’nin böylesi bir günde alel acele yargıya darbe yasası olarak değerlendirilen bu yasayı geçirmeye çalışması Fuat Avni’nin “saray iktidarını pekiştirmek için kaos çıkaracak” iddialarını akıllara getirdi.

Sosyal medyada terör fırsatçılığı olarak değerlendirilen bu tavır tepkiyle karşılandı. İşte TBMM’nin sosyal medya hesabından paylaşılan o duyuru:

 

TBMMDanistay2TBMMDanistay

 

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...