Erdoğan’ın proje diye tanımladığı Gülen Cemaatine karşı yürütülen Cadı Avının savcıları iddianameleriyle hukuk ve halk ile dalga geçmeye devam ediyor. Daha önce 25 Aralık yolsuzluk operasyonunu yapanlara karşı hazırlanan iddianame İstanbul’un fetih tarihine denk düşürülecek şekilde 1453 sayfa olarak yazılmıştı.

Savcı iddianamesinin sayfa sayısının bilerek 1453 sayfa yapılarak siyasal bir mesaj taşımasından çekinmemiş iddianamenin içinde de İstanbul’un fethine atıflar yaparak adeta hukuk ile dalga geçmişti.

İstanbul’da yürütülen hukukla alay eliden o iddianameden ilham almış olmalı ki Gülen Ana davası diye açılan siyasi linç davasının iddianamesini yazan Savcı Serdar Coşkun’da iddianamesinde ilginç bir sayfa sayısı tercih ederek yine siyasi mesajlar vermeyi tercih etti. Havuz medyasına yer alan propogandaya göre Gülen cemaatine karşı yürütülen Cadı Avının savcısı Serdar Coşkun’un ana dava iddianamesi de ne tesadüftür ki 666 sayfa.

Savcı’nın Gülen Cemaatine CİA’nın kuklası demesi zaten iddianamenin adil hakimlere karşı değil, ayarlanmış hakimlerle, cemaati halkın gözünde linç etmek için yazıldığının göstergesi. Ancak Savcı Serdar Coşkun’un iddianamesinin 666 sayfa olduğunun Havuz medyasında özellikle öne çıkarılması ilginç bir propaganda faaliyetine de işaret ediyor.

İddianame666666 sayısı özellikle Hristiyanlıkta şeytanın rakamı olarak biliniyor. Yine hristiyan teolojisine göre 666 sayısı Deccal ile  Mehdi’nin savaşına işaret ediyor.

Zaten Yeni Şafak da haberinde buna dikkat çekmiş ve “mehdinin affedilmez günahları” olarak vermiş.  Screen Shot 2016-07-15 at 09.25.37

4mehdi 4 decal adlı blog sayfasının bilgilerine göre 666 rakamı hristiyan teolojisinde şu anlama geliyor:

666’nın öyküsü Babillilere kadar uzanıyor. Üç ince çizgiden oluşan bu simge 60’lık rakam sistemi kullanan Babillilerde 3661 rakamını gösteriyor. Aynı zamanda “şar” yani kral anlamına geliyor. Kudüs’ün talan edilmesi sırasında bu rakam 666 olarak algılanıyor. Babillilerin kralını “şeytan” olarak niteleyen Mısırlılar sayesinde Hıristiyan kültürüne girdi. İncil’de, Şeytan’ın sayısı olarak görülüyor.

İşte binlerce yıldır insanı gizeme sürükleyen rakam 666.Hıristiyan dünyasındaki şeytanın rakamı olarak bilinir fakat bu yanılgıdır.Bu Canavarın rakamıdır.Bu Mesih karşıtıdır.Benzem kavram islamiyette Mehdi gelmeden önce insanı kandıran Deccal olarak karşımıza çıkar.

Yuhannanın vahyi bir çok yöneden Ahura Mazdaya benzer.; Ahura mazda ile Ahriman arasındaki savaş.Zerdüş dinindende iyilik ve kötülük arasındaki savaş kolajlanmıştır.
İncildeki Mesih düşmanı Deccal (666) , sonunda savaşı yitireceğini anlayarak savaşı bitireceği vurgulanır.O andan itibaren huzur ve altın çağ başlar.Fakat bu 13. bölümdeki bilmeceyi çözmeye yetmez.”

Madem savcı Serdar Coşkun 666 sayfa iddianame yazıp, bunun havuz medyasında öne çıkarılmasını özellikle sağlayarak böylesi saçma sapan mistik iddialara atıf yapıyor, bu saçmalıklara önem veriyor o halde Baz Haber olarak savcıya kötü bir haberimiz var. O rakam 666 değil 616 olacak. Bu da bu cadı avının İsanın doğumunun 2016. yılında biteceğine, cadı avcıları için kıyametin 2016’da kopacağına işaret eder.  Boyle saçma bir mantıkla yazılan iddianame için böyle saçama bir şakamızı hoş görün ve okumaya devam edin :))

Aılan blog sitesinin bilgilerine göre:

HIRİSTİYAN dünyasında, yaklaşık 2’nci yüzyıldan bu yana şeytanın sayısı olarak bilinen 666 sayısının bir çeviri hatası olduğu ve şeytanı sembolize eden gerçek sayının 616 olduğu iddia edildi.

Bild gazetesinin haberine göre araştırmacılar, Yunanca orijinal metindeki rakamların yanlış çevrildiğini tespit ettiler. Vatikan uzmanları ise 666 sayısının yanlış olduğunun ispatlanması durumunda doğru sayının İncil’in bir sonraki baskılarında değiştirilebileceğini belirtiyor.

Hıristiyan aleminde 666 sayısı İncil’de Yunanna’nın “Vahiy” bölümünde (13-18) geçiyor. Yuhanna’daki vahiyde İncil’in Türkçe çevrisine göre, “Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Bu sayı bir insanı simgeler. Sayısı 666’dır” deniliyor.

İlahiyatçılar, İncil’de 6 rakamının insanı simgelediğini belirtirken, Hıristiyan inancına göre insanın 6’ncı günde yaratıldığına inanılıyor. Ancak peşpeşe sıralanan 6 rakamının ise şeytanı sembolize ettiği kabul ediliyor.

Hıristiyan ilahiyatçılar, burada geçen 666 sayısının “şeytan, Mesih karşıtı (Deccal) ve sahte peygamberin üçlü birliğinin gizli şifresi” olduğu yorumunda bulunuyorlar.

Katolik Kilisesi ise 666 sayısının İslamiyeti ve Hz. Muhammed’in (S.A.V) peygamberi simgelediğini öne sürmüştür. Onlara göre Hz. Muhammed’in (S.A.V) adının Grekçe yazılım ve harflerdeki sayısal toplamı 666 idi ve Canavar’ı simgeliyordu. 666 sayısının esrarı biçok ünlü fizikçiyi ve matematikçiyi de etkilemiştir. Örneğin Roger Bacon, Agrippa, Leonardo da Vinci ve Isaav Newton bu sayıyla çok ilgilenmişlerdi. Newton, Daniel kitabıyla Revelation kitabını karşılaştırmış ve bulgularını ölümünden 10 yıl sonra yayınlanması kaydıyla (1733) güvendiği kişilere emanet etmişti. Newton’a göre 666 sayısı sadece Muhammed’i değil onunla aynı adı taşıyan Fatih Sultan Mehmed’i de simgeliyordu. Newton sadece fizikçi ve matematikçi değil aynı zamanda okülist idi.

Avrupa’da 666 sayısının Hz. Muhammed’i (S.A.V) simgelediğini belgeleriyle açıklayan ilk kişi Dr. Veryard, 1670-1710

Bu bulguları İngiltere’de yayınlandı. Buna göre 666 sayısı sadece İslamiyet’i ve Hz. Muhammed’i (S.A.V.) simgeliyordu. Günümüzde ise 666 sayısı, Katolik Kilises tarafından satanizm simgesi olarak görülmektedir. Ancak bu yine de Hz. Muhammed (S.A.V) ile bağlantılanmıştır. Vatikan iddiasına göre Hz. Muhammed’in (S.A.V) eşi Hz. Hatice gerçekte gizli Hıristiyan’dı ve Hz. Muhammed’i (S.A.V)Yahudi ve Hıristiyan geleneğine göre yönledirilmiş ama o başka bir din yaratmıştı!… Köktendinci Protestan cemaatler, en başta da Evangelistler ise 666 sayısının Vatikan’ı ve Papalığı olduğu kadar İslam alemini de simgelediğine inanır. ABD Başkanı Bush’un da üyesi olduğu köktendinci Evangelist ‘’Skulls and Bones’’ adlı gizli örgüt için 666 sayısı, Canavar’ın sembolü olarak Orta Doğu’ya ‘Armegeddon, günümüze Suriye içinde bulunan Mecidiye şehrinin eski adıdır) gösterilmektedir.

Bu işaretin ne olduğu ile ilgili olarak Vahiy bölümü, onun canavarın adı ya da adını simgeleyen belirli bir sayı olduğunu söyler. Sonra şunu da ekler: “Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Çünkü bu sayı insanı simgeler. Sayısı 666’dır.”[1]

Son 2000 yıl boyunca canavarın sayısı olan 666 rakamını çözmeye çalışan çok sayıda yorum piyasaya sunulmuştur. Havari Yuhanna bunun büyük bir bilgelik gerektirdiğini söylemesi, bir kere bizim bu konuda çok temkinli davranmamız gerektiğini hatırlatmalı. “Vahiy yorumu” kitabının yazarı Carlos Madrigal de “altı” rakamıyla ilgili olarak şunu yazar:“Altı, Şeytan’ın isyanına uymuş olan insanın, Tanrı’ya ulaşmak ve kendini kendi tanrısı olarak ilan etmek için sarfettiği bütün boş çabaları simgeler. ‘Altı’, asla ‘yedi’ olamayan sayıdır! Bununla birlikte okuduğumuz bu son ayette belirtildiği gibi, Şeytan-insan işbirliğinin son başkaldırısının simgesi olan 666, aynı zamanda bir kişinin ismini simgeliyor.”

[1] Vahiy 13:18

[2] Carlos Madrigal, Kıyamet Günü, Yeni Yaşam Yayınları, 2000 (s. 176)

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...