Gri Hat’tan Arzu Yıldız, Adana ve Hatay’da MİT’e ait TIR’ların durdurulup aranması ile ilgili operasyonlarda görevli savcı Özcan Şişman’ın mahkemedeki savunmasına ilişkin görüntülerini yayınladı.

Adana’da 1 Ocak’ta durdurulan TIR’larla ilgili soruşturmayı yürüten savcı Özcan Şişman’ın 7 Mayıs 2015 tarihinde Tarsus 2.Ağır Ceza mahkemesinde yaptığı savunmada şok bilgiler verdi. Şişman yaptığı soruşturmada Emniyet İstihbarat’tan bir kısım istihbaratçının El Kaide’ye yakın kişileri kullanıpı İstanbul’dan araba çaldırıp Suriye’ye IŞİD’e gönderdiklerini tespit ettiğini açıkladı.

Son yıllarda özellikle İstanbul’da çalınan ve Suriye’ye götürülen lüks araçlar haberlere konu oluyordu. Savcı Şişman’ın verdiği bilgilerle o araçları kimin çaldırdığı ortaya çıkmış oldu. Türk vatandaşının versisiyle görev yapan Türk istihbaratçılar yine Türk vatandaşının arabasını çaldırıp IŞİD’e yolluyor.

Bu nasıl istihbarat, bu nasıl devlet, bu nasıl zihniyet anlamak mümkün değil…

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...