Euractive.com’un haberine göre Amerika Birleşik Devletleri İncirlik üssünde bulunan 20 nükleer silahı Romanya’ya taşımaya başladı.

Euractive’in haberine göre Amerikan Dışişleri bakanlığı sorulan soruyu Savunma Bakanlığına yönlendirirken NATO yetkilileri Nükeleer silahların yerleştirilmesi açısından güvneliğin önemine vurgu yaptıp şu açıklamayı yaptı:

“Nato Varşova zirvesine göre NATO’nun nükleer cahdırıcılığı ABD’nin nükeller silahlarının Avrupa’daki yeleşimiyle de ilgilidir. Bu noktada altyapı yeterliliği önemlidir. NATO müttefikleri NATO’nun nükleer silahlarının güvenli ve efektif bir şekilde tutulmasından sorumldur” diyerek Türkiye’den nükleer silahların taşınıp taşınmadığına değinmeksizin ABD’nin nükleer silahlarının güvenli bir yerde olması gerektiğine vurgu yaptı.

Bilindiği gibi Darbe gecesi AKP hükümeti İncirlik’in elektiriklerini kesmiş, üssün güvenliğini tehlikeye atmıştı.

Ancak haber doğruysa ABD’nin Türkiye’den nükleer silahlarını çekmesi sadece darbe gecesi yaşananlarla açıklanamayacak kadar önemli. ABD Ortadoğu’da çok statejik noktada bulunan nükleer silahlarını Türkiye’den çekme kararı verdiyse bu Türkiye’nin geleceğinden endişe ettiklerindendir.

Bilindiği gibi ABD ortadoğudaki en yakın müttefiki Sudi Arabistan’a nükleer silah yerleştirmedi. Bunun en büyük nedeni siyasal ve soysal isitikrarsızlık riski. Türkiye uzun dönem Ortaodğu’da istikrar adası olarak görülüyordu. Belli ki ABD Türkiye’yi artık Suriye ve Sudi Arabistan gibi istikrarsız bir geleceğin beklediğini hesap ediyor.

Son bir yılda defalarda elçiliğini kapatmak zorunda kalan ABD’nin nükleer silahlarını İncirlik’ten Romanya’ya taşıma kararı Türkiye’nin geleceğinin daha da karanlık olacağının göstergesi olarak okunmalı.

İşte haberin linki:

US moves nuclear weapons from Turkey to Romania

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...