Amerika Birleşik Devletleri’nin etkili gazetelerinden Washington Post Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin Türkiye’nin gönderdiği delillerin darbeyle ilgisinin olmadığını açıkladı.

ABD’nin üst düzey yetkilisine dayandırılan habere göre Türkiye’nin Gülen’in iadesi için gönderilen delillerin darbeden önceki bir takım suç iddialarına ilişkin bir takım belgeler olduğunu ifade etti. ABD’nin üst düzey yetkilisi “Türk otoriteler Gülen’ın darbe girişimine ilişkisine bağlı olarak sınır dışı edilmesine dair bir delil göndermedi” dedi.

Washington Post Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Türkiye ziyareti öncesinde hazırlık yapmak üzere gelen delillerin incelenmesi ve Biden’in ne diyeceğinin belirlenmesine dair de ayrıntılar verdi. Gazete Amerikalı çevrelerin Gülen’in iadesinin son noktada mahkeme kararına bağlı olduğunu, bunun yıllar alabileceğine dikkat çekti.

Joe Biden’in Türk yetkililere Darbeyi ABD’nin planladığı haberlere dair Türkiye’de atılan iddiaların saçma olduğunu, ABD’nin darbeyi anında kınadığını, bu tür iddiaların Gülen’in iadesini zorlaştıracağını söyleyeceğini yazdı.

Kayak: YENİ YÖN

 

 

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...