Medyaya Ankara kulislerinden koalisyon seneryoları sızıyor. Ancak AKP’de bir başka telaş daha var. Ahmet Davutoğlu partinin başında kalacak mı kalmayacak mı telaşı?

Ankara kulislerinden sızan bilgilere göre Erdoğan ısrarla erken seçim istiyor. Erdoğan’ın erken seçimi AKP’yi yeniden tek başına iktidar yapmak için istediği sanılsa da tek neden bu değil.

Erken seçim Erdoğan’a Ahmet Davutoğlu’nu tasfiye etme şansı verecek. Erdoğan daha çok bu nedenle erken seçim istiyor.

Eğer koalisyon kurulamaz ve üç ay sonra erken seçime gidilirse, Ahmet Davutoğlu eylül ayındaki AKP kongresine Başbakan olarak gidememiş olacak. Böylece hem seçim kaybetmiş, hem de koalisyon kuramamış bir parti genel başkanı olarak Davutoğlu’nun tasfiye edilmesi kolaylaşacak.

Erdoğan’ın Davutoğlu’nun yerine düşündüğü adaylar henüz netleşmiş değil. Abdullah Gül’ün partinin başına dönmesi bir ihtimal. Ancak bunun için Gül’ün AKP’yi tek başına iktidar yapacağının görülmesi Gül’ün partinin başına geçme olasılığı yüksek. Ancak Erdoğan Gül’e güvenmiyor. Gül’ün partiyi elinden alacağını düşünüyor. Yine de siyasal gelişmelere göre Gül’ün öne çıkma olasılığı büyük.

Ancak Davutoğlu da kendi çapına boş durmuyor. Bir yandan Erdoğan’la ters düşüp parti delegelerini küstürmek istemiyor bir yandan da Erdoğan’ın oyun planını boşa çıkarmak istiyor. Bunun için parti içinde özellikle il ve ilçe başkanlıklarında Erdoğan’a yakın kimselerin tasfiye edilmesi düşünülüyor.

Ancak Davutoğlu ekibi operasyonu partideki çok hassas dengeleri sarsmadan yapmak istiyor. Bunun için de alttan ve derinden çalışıyor. Partideki operasyonlar noktasında Davutoğlu’nun Hakan Fidan’dan da destek aldığı iddialar arasında…

Davutoğlu’nun Erdoğan’ın oyun planına karşı elindeki en güçlü koz koalisyon kurmak. Ahmet Davutoğlu eğer eylül kongresine Başbakan olarak katılabilirse Erdoğan’ın tasfiye planını boşa çıkarmış olacak. Bunun için koalisyonu herkesten çok Ahmet Davutoğlu istiyor.

Kaynak: yeniyon.com

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...