Aşağıdaki haberi Temmuz 2015’de yapmıştık. Gültekin Avcı’nın tutuklanmasıyla yeniden yayımlama ihtiyacı hissettik. Gültekin Avcı’nın tutuklandığı TAHŞİYE KUMPASINI STAR gazetesi nasıl çürütmüş görün istedik.

Havuz medyası şaşırtmamaya devam ediyor. Hükümetin düşman ilan ettiği Gülen ve cemaatine vurmak için El Kaide’nin lideri Usame Bin Ladi’ni açıkça oven, El Kaide’nin Peybamberimizin müjdelediği bir grup olduğunu iddia eden Tahşiye grubunun liderini savunmaya devam ediyorlar.

Bugün Havuz’un Star’ı yine, yeniden Tahşiye iddialarını yeniledi. Bu sefer Havuz’un iddiası şu: İstihbarat Şube müdürlüğü Gülen’in emirlerini esas alıp resmi rapor yazmış.

Önce Havuz’un Star’ından aktaralım: “Paralel Yapı (FETÖ/ PDY) soruşturması kapsamında ele geçen yeni bir belgede, örgüt mensubu polislerin Fethullah Gülen’in talimatıyla hareket ettiğini gözler önüne serdi. Paralel yapı üyesi polis müdürlerinin, Gülen’in sohpet videolarında söylediği sözleri ihbar kabul ederek hareket ettikleri kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen Tahşiye grubuna yönelik kumpas soruşturması sırasına, şok bir rapora ulaşıldı. FETÖ üyesi emniyet müdürlerinin 2009 tarihli istihbarat raporunda Fethullah Gülen’in “İrtica Paranoyası ve Duanın Esası” sohbetini talimat alarak 37 ilin istihbarat müdürlerine rapor ettiği ortaya çıktı. Gülen’in ‘emir veren’ bir emniyet mensubu gibi değerlendirilerek hazırlanan skandal raporla, Tahşiye grubu hedef gösterildiği de görülüyor. Rapor, dönemin Elazığ İstihbarat Şube Müdürü Abdullah Turgut imzalı.”

Havuz Star’ı haberine dayanak olarak bir belge de koymuş. Belgeyi az sonra birlikte inceleyeceğiz.

Şu soruyla başlayalım: Bu haberden ne anladınız? Fethullah Gülen Taşhiye gurbunu işaret eden bir konuşma yapmış, Emniyet İstihbarat’da Gülen’e yakın polisler onu amirleri gibi kabul edip konuyu raporlaştırımışlar. Daha sonra da Tahşiye grubuna operasyon yapılmış.

Havuz Star’ı bu iddiaya dayanak olarak şu belgeyi yayınlamış:

HavuzBELGETahsiye

Oysa belge okumayı bilen orta zekalı bir insan bile belgeye bakında belgenin Havuz’un iddiasını yalanladığını görür.

Şöyle’ki: Havuz’un iddiası Gülen tahşiyecileri hedef göstermiş, polis harekete geçip Tahşiyecilere operasyon yapmış.

O halde belgede KONU edilen TAHŞİYE GRUBU’na ilişkin belgelerin FETHULLAH GÜLEN’in konuşmasından sonra hazırlanmış olması gerekir değil mi?

En temel mantık bunu gerektirir. Mantıklı bir adamın yapması gereken şu: Gülen ne zaman konuşmuş. Polis Tahşiye Grubuna ilişkin ne zaman harekete geçmiş? Diye soru sorması gerekir.

Fethullah Gülen’in konuşma tarihi, 6 Nisan 2009. Havuz’da işte burda bir belgeyi gösterip öncesini göstermeyerek algı operasyonu yapıyor. Havuz’un yayınladığı belge 14 Nisan 2009 Tarihli. Yani Gülen’in konuşmasından sonra.

Havuz trolleri kadar aklınız varsa “buldum” diye yayın odasına girip MANŞET’İ ÇAKARSINIZ. Sahte belgeleri 5 gün üst üste yayınlayıp Sümeyye’ye suikast yapacaklar diye yazan Nuh Albayrak’tan da daha fazlası beklenemezdi zaten…. 

Oysa o BELGE size çok daha fazla şey söyler. Belgede yer alan İLGİ bölümü aslında polisin bu araştırmayı hangi İLGİLİ YAZILARA esasen yaptığını gösterir.

Belgenin bize anlattığına göre Elazığ Polisi, 30 Aralık 2008, 6 Mart 2009 ve 13 Mart 2009 tarihli üç farklı İLGİ sayılı yazıya dayanarak Tahşiye Grubuna yönelik araştırmalar yapıyor.

Bunun tercümesi şu: Bu belgeye bakarak Tahşiye Grubuna yönelik araştırmaların evveliyatı en azından 30 Aralık 2008 tarihinde başlamış demektir. Yani Havuz medyasının iddia ettiği gibi Gülen’in konuşmasından sonra değil, Gülen’in konuşmasından en az 4 ay önce başlatılmış bir soruşturma.

Peki bu belge bize neyi anlatıyor?

Havuz algı operasyonu için belgenin tamamını yayınlamadığı için uzman tahmininde bulunabiliriz. Muhtemelen yukarıdaki İLGİ yazılarla Emniyet istihbaratı illere TAHŞİYE GRUBU nedir? Bununla ilgili kim ne diyor? Diye soru sormuştur.

Grup Nurcu olduğunu iddia ettiği için ve kökeni de Elazığ’a dayandığı için Elazığ istihbaratı diğer Nurcu gruplarla birlikte Fethullah Gülen’in de Tahşiye Grubu ile ilgili ne dediğini raporlayıp Emniyet Genel Müdürlüğüne göndermiştir.

Bu belge Havez medyasının ve savcılığın şimdiye kadar iddia ettiği “Gülen Tahşiyecileri hedef gösterdi polis operasyon yaptı” iddiasını çürütüyor. Savunma avukatlarının bu belgede gösterilen 30 Aralık 2008, 6 Mart 2009 ve 13 Mart 2009 tarihli İLGİ yazıları mahkeme kanalıyla Emniyet’ten istemesi bu davayı çökertmek için yeterli olacaktır. Yani havuz Gülen’i vurayım derken kendini vurdu… 

Boşuna dememişler yanlış havlayan köpek sürüye kurt getirir…

Kaynak: yeniyon.com

 

 

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...