Osmanlı Ocakları’nı deştikçe altından ilginç bağlantılar çıkıyor. Hatırlanacağı gibi Ergenekon sürecinde Ülkü Ocakları başkanı Ergenekon Sanığı Levet Temiz ile İşçi Partisi Öncü Gençlik lideri Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Periçek ve Atatürkçü Düşünce Derneği gençlik yapılanması bir araya gelmiş ilginç bir süreç başlamıştı. Doğu Perinçek ve Veli Küçük’ün arkasında olduğu yapılanma daha sonra Ergenekon yapılanması olarak karşımıza çıkmıştı.

AKP’nin Ergenekon’a yaklaşmasının ardından ilginç bağlantılar yeniden ortaya çıkmaya başladı. Örneğin o dönemde Ergenekoncu askerlerin sıklıkla söyleşi verdiği İBDA-C’nin dergisi BARAN’ın Havuz medyasından STAR’da reklamları yayımlanmaya başladı.

Yine Doğu Perinçek ile Erdoğan’ın HSYK seçimlerinde ortak hareket ettikleri gazeteler yansımıştı. En son Doğu Perinçek ile Erdoğan’ın el sıkışırken medyaya düşen fotoğrafları medyaya düştü.

 

HAKKARI DAGLICA DA SEHIT OLAN ASTSUBAY USTCAVUS OKAN TASAN (27) ANKARA KOCATEPE CAMISINDE DUZENLENEN CENAZE TORENININ ARDINDAN CEBECI ASKERI SEHITLIGINDE TOPRAGA VERILDI. TORENE ESI POLIS KIYAFETI GIYEN AYLIN RAHIME, OGLU 4 YASINDAKI MERIC, BABA BAYRAM, ANNE ISMIGUZEL, KARDESLERI EYLEM VE CEM TASAN, CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN, TBMM BASKANI ISMET YILMAZ, BASBAKAN AHMET DAVUTOGLU, CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, MHP GENEL BASKANI DEVLET BAHCELI, BBP GENEL BASKANI MUSTAFA DESTICI, VATAN PARTISI GENEL BASKANI DOGU PERINCEK, MILLI SAVUNMA BAKANI VECDI GONUL, GENCLIK VE SPOR BAKANI CAGATAY KILIC, GENELKURMAY BASKANI ORGENERAL HULUSI AKAR, KUVVET KOMUTANLARI, AILE YAKINLARI KATILDI. OLAGANUSTU GUVENLIK NEDENIYLE AILENIN YANINA ALINMAYAN CAMI BAHCESINDE BARIYERLER ARKASINDA BEKLEYEN SEHIR DISINDAN GELEN AILE YAKINLARI, ICERI ALINMAYINCA GUVENLIK GUCLERIYLE TARTISTI.  (FOTO: UMIT KOZAN/ DHA)

Şimdi ise Doğu Perinçek ile Osmanlı Ocakları Azarbaycan Temsilcisi Ruslan İzzetli’nin de oldukça samimi pozları ortaya çıktı. Ruslan İzzetli’nin Facebook hesabından yaptığı paylaşımda Perinçek’i ziyaret edip samimi pozlar verdiği görülüyor.

PerincekOSmanli1PerincekOsmanli

Osmanlı Ocakları Azerbaycan temsilcisinin Perinçek’e yakınlığı akıllara Ergenekon yapılanmasının Ülkücülerle İşçi Partilileri bir araya getirme çabasını getirdi. AKP’nin Ergenekon ile anlaştığı iddiaları dolaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kurulduklarını iddia eden Osmanlı Ocakları’nın yolunun Doğu Perinçek’e çıkması tesadüf olmamalı…

OSMANLI OCAKLARI ERMENİ SINIRININ AÇILMASINI İSTİYOR…

Ruzlan

Ruslan İzzetli

Görünen o ki Osmanlı Ocakları’nın bir amacı da Azerbaycan’da Ermeni Sınırının açılması için lobi yapmak. Osmanlı Ocakları Azerbaycan Başkanı Ruslan İzzetli 17 Şubat’ta verdiği bir söyleşide Türkiye’nin Ermeni Sınırını açması gerektiğini savunuyor. AKP’nin arka bahçası Türk milliyetçisi birinin Rusya’ya yakın Doğu Perinçek ile poz verdikten sonra Ermeni sınırı konusunda beyan vermesi de ilginç bir tesadüf olmalı.

Türk Milliyetçileri için hassas bir konu olan Türk-Ermeni sınırı konusunda kendini milliyetçi olarak tanımlayıp Bozkurt selamıyla yürüyen Osmanlı Ocakları Azerbaycan başkanının başkanının böyle bir beyanat vermesi AKP’nin Osmanlı Ocakları üzerinden Azerbaycan’da lobi faaliyeti yaptığı yorumlarına neden oldu.

İşte Azerbaycan Osmanlı Ocakları Başkanı’ın o beyanı:

Bu açıklama ile D18 Hareketinin lideri, Osmanlı Ocakları Azerbaycan sorumlusu Ruslan İzzətli konuşma yaptı. Onun sözlerine göre, Türkiye’nin Ermenistan sınırını açmayı hiç de olumsuz olay değil:

“Türkiye-Ermenistan sınırlarının açılması millet ve devlet olarak bizim xeyirimizədir. Sadece ve sadece Rusya’nın emperyal çıkarlarına karşıdır. Düşünün, bu gün Ermenistan ekonomik açıdan Rusya’dan bağlıdır. Ekonomik bağımlılık hem de siyasi bağımlılık demektir. SonuçtaRusya’nın izni olmadan Ermenistan hiçbir adım ata bilmiyor. Ama sınırlar açıldıktan sonra Ermenistan’da Rusya yok, Türkiye ekonomik güç olacak. Sonuçta Ermenistan ekonomik ve daha sonra siyasi açıdan Türkiye’ye bağımlı olacaktır. Bölgede Türkiye’nin güç olması bölgenin demokratikleşmesine ve sorunların daha adil çözümüne yol çıkartacak. 20 yıldan fazladır sınırlar kapalı, sonuç nedir?

Bu 20 yılda 20 metre ileri adım atdıqmı? Lütfen, Karabağ derdimizi kimse eline bayrak yapıp milleti aldatmasın. Daha gerçekçi ve daha stratejik düşünmemiz gerekiyor.”

http://www.ankaratakip.com/haber/siyaset/ermenistan-ekonomik-ve-daha-sonra-siyasi-acidan-turkiyeye-bagimli-olacak/103.html

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...