Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa’da doğmaktan ve Kasımpaşalı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Erdoğan, “Bunu küçümseyenler olabilir, önemli değil. Hani böyle bir kısım medya grupları var ya malum… Onlar bunu küçümseyebilir.” dedi.

Erdoğan Kasımpaşa Piyalepaşa İlköğretim Okulu’nu ziyaret edip yeni eğitim yılı açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, “Biz “milli iradeye inanmıştık ve “milli iradenin gereği neyse o olacak” demiştik. Milli irade sizdiniz, siz de bunun gereğini yaptınız. İşte Kasımpaşa’dan bir çocuk çıktı milli irade aldı onu ta cumhurbaşkanlığı makamına taşıdı. Kasımpaşa’da doğup büyümekten, Kasımpaşalı olmaktan hiçbir zaman gocunmadık tam aksine gurur duyduk. Bunu küçümseyenler olabilir, önemli değil. Hani böyle bir kısım medya grupları var ya malum… Onlar bunu küçümseyebilir, önemli değil. Biz bir şeye inanacağız. Biz önce Hakk’a kul olduk, ondan sonra halka teslim olduk.” diye konuştu.

Hatırlayın geçen yıllarda da Erdoğan Mehmet Baransu ile bir “Kasımpaşa” polemiğine girmişti.

Baransu Erdoğan’ın “bilip bilmeden yazan cambaz köşe yazarı”diyerek eleştirdiği Mehmet Baransu cevabı anında twitter üzerinden vermiş ve şöyle yazmıştı: “Sayın Başbakan ben eli silah tutanlardan korkmadım. Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan’dan korkacağımı zannediyorsanız yanılıyorsunuz.”

Baransu’nun bu cevabı üzerine Erdoğan şunu söylemişti: “Kuzu postu altında, çok bilmiş edası içinde millete istikamet çizmeye çalışıyor. ‘Ben eli silahlı olandan korkmadım Kasımpaşa’lı Tayyip’ten mi korkacağım‘ diyor. Ben kimseyi korkutmadım. Kasımpaşa’lı Tayyip olmaktan da gurur duyarım.”

Görüldüğü gibi kim Erdoğan’a “Kasımpaşalı” diyorsa Erdoğan bunu söyleyenlerin kendisini küçük görmek için söylendiğini düşünüyor. Bu apaçık bir aşağılık kopmpleksinin işareti.

Erdoğan her ne kadar Kasımpaşalı olmakla gurur duyduğunu söylese ve sürekli bunu gündeme getirse de aslında bu davranış, Erdoğan’ın Kasımpaşalı olmaktan kaynaklanan “aşağılık kompleksini” örtme davranışı.

Bu davranış aslında Erdoğan’ın Kasımpaşalı olmaktan gocunduğunu, onu bir zül olarak gördüğünü gösteriyor. Bu sanırım çocukluğunda bilinç altına işlenmiş bir aşağılık kompleksine dönülmüş bir duygu yoğunlaşması. Tüm aşağılık kompleksi gibi sıkıştığı zamanlarda ve kavga anında ortaya çıkıyor.

Örneğin biri bana “Malatyalı’dan korkmam” dese, bir Malatyalı olarak vereceğim cevap “Malatyalı olmakla gurur duyuyorum” olmaz. Çünkü Malatyalı olmaktan gocunmuyorum. Yine biri bana “sen Malatyalıysan ben de Kelkitliyim” dese cevabım “Malatyalı olmaktan gurur duyuyorum” olmaz.

Normal şartlarda Malatyalı olmaktan zaten. Biri bana “Malatyalıdan korkmam” dese, veya “sen Kasımpaşalıysan ben de Kelkitliyim” deyince bunu beni aşağılamak için söylediklerini hiç ama hiç düşünmem.

Bu testi kendiniz de deneyebilirsiniz. İstediğiniz psikologa sorabilirsiniz. Erdoğan’da Kasımpaşalı olmaktan kaynaklanan bir aşağılık kompleksi var. Sözleri ve davranışları buna işaret ediyor…

Ne Mehmet Baransu ne de Aydın Doğan Erdoğan’a “Kasımpaşalı” hatırlatmasını onu aşağılamak için söylemedi. Ama Erdoğan kendisine “Kasımpaşalı” olduğunu söyleyen kim olursa sanki bu kavramı kendisini aşağılamak için söylendiğini sanıyor. İşte bu tipik bir aşağılık kompleksinin işaretidir…

 

 

 

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...