Hürriyet yazarı Akif Beki, Ahmet Davutoğlu ile gittikleri New York gezisinde yaşadıklarını yazdı.

Beki, Kurban eti yiyemedikleri için nerede karınlarını doyurduklarını, kafiledekilerin Apple Store önünde oluşturduğu kuyrukları ve Outlet mağazalara yaptıkları akınları detaylarıyla anlattı.

Beki’nin anlattıkları arasında bir ayrıntı dikkat çekti. Beki, Topbaş, Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve kendisi, Brooklyn’deki ‘makul tarifeli etçi’ Peter Luger’ı mutat ziyaretlerini de kazaya bırakmamışlar. Masalar dolup taşmış, gidenler ete doymuş…

İşte Akif Beki ve kafilenin New York macerasının  detayları…

Size fikir vermesi için özellikle bir günü seçip fotoğrafını çektim. Programın en gevşek, serbest zamanın en bol olduğu pazar günü, heyeti üç koldan izlemeye aldım.

Cumartesi günü sabah kahvaltısıyla akşamı eden, katıldıkları son toplantı gece yarısına doğru bittiği için öğle ve akşam yemeklerini bilmecburiye atlayan bazı heyet üyeleri biliyorum. Acısını, pazar günü çıkardılar. Kısa dönem milletvekilleri Hüseyin Yayman ile Muhsin Kızılkaya onlar arasındaydı.

 

…Ağzına kurban eti değmeden bayramın ilk günü yola çıkmıştı kafiledeki çoğu kimse. Benim gibi meraklıları, Brooklyn’deki meşhur ama bir o kadar da makul tarifeli etçi Peter Luger’a mutat ziyaretlerini kazaya bırakmadı. Fırsatı olanlar cumartesi gününden bu vazifeyi ifa ettiler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la gazeteciler Mustafa Karaalioğlu ve Yusuf Ziya Cömert öğle yemeği için burayı tercih edenler arasındaydı.

Dediklerine göre o gün Peter Luger’da masalar doldu taştı, gidenler ete doydu, angus çiftliği de ihya oldu…




Yurt dışında yaşayan Türkler bilir. Müslümanlar genelde helal kesim restoranlarda yemek yerler. AKP’liler de ilk yıllarda ABD’ye geldiğinde bu yönde tercihlerde bulunurdu.

Ankca Akif beki artık İslamcıların helal kesim et yemediğini de itiraf etmiş durumda. Zira New York’ta bulunan Peter Lugar’da helal kesim et yok.

Böylece şunu anladık: Artık İslamcılar heal haram demeden, ne gelirse yiyor.

Sahi yetim malı yiyenlerden helal kesim et yemeyi beklemek biraz saflık mı oluyor. Ne dersiniz…

Biz yine de soralım, Hayrettin hoca Peter Lugar’da et yemek caiz mi?

 

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...