Yasak, önceki katliamları ve hükümetin tutumunu akıllara getirdi. İşte ülkenin kanlı tarihinden notlar…

ULUDERE’DE 34 KİŞİ ÖLDÜ YAYIN YASAĞI GELDİ İSTİFA YOK!
28 Aralık 2011 tarihinde Uludere’de 34 köylü kaçakçılık yaparken, terörist sanıldıkları için bombalanarak öldürüldü. Siyasi sorumlulardan istifa eden olmadı. Olaya yayın yasağı getirildi.

REYHANLI’DA 54 KİŞİ ÖLDÜ İSTİFA EDEN OLMADI!
11 Mayıs 2013′te ise Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırılarda 54 kişi yaşamını yitirdi. Olayın ardından hemen yayın yasağı uygulamasına gidildi. Sorumlulardan istifa eden olmadı.
Soma maden faciasının ardından ne bir bakan ne de bir bürokrat istifa kelimesini telaffuz bile etmemişti.
SOMA FACİASI: 301 CAN GİTTİ
13 Mayıs 2014 Soma maden faciasında 301 işçi öldü. Siyasi sorumlulardan istifa eden olmazken bu olaya da yayın yasağı getirildi.
HDP’nin 5 Haziran mitingi kana bulanmıştı
HDP MİTİNGİ KANA BULANDI YİNE YAYIN YASAĞINA BAŞVURULDU
7 Haziran seçimlerinden saatler önce 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır’daki HDP mitinginde meydana gelen bombalı saldırıda 5 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı. Hükümet kanadı “istifa” taleplerine sessiz kalırken saldırı için yayın yasağı getirildi.
Suruç’taki hain saldırı hâlâ aydınlatılamadı.
SURUÇ KATLİAMI SONRASI DA AYNI YASAK!
20 Temmuz 2015 Suruç Katliamı’nda 33 vatandaş yaşamını yitirdi. Siyasi sorumlulardan yine istifa eden olmadı. Saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.
Türkiye, ekim ayında Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısına ev sahipliği yapmıştı.
ANKARA’DAKİ SALDIRI SONRASI “GÜLÜMSEMELİ” İSTİFA YANITI
10 Ekim 2015 tarihinde Başkent Ankara’da cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı meydana geldi. 102 kişinin öldüğü saldırı sonrası İçişleri Bakanı Selami Altınok’a sorular “İstifa edecek misiniz?” sorusuna dönemin Adalet Bakanı Kenan İpek “gülümseyerek” yanıt verdi. Hain saldırıya ilişkin hemen yayın yasağı uygulamasına gidildi.
Sultanahmet’teki saldırının ardından yayın yasağı getirildi.
VE SULTANAHMET
Bugün meydana gelen ve 11 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıdan dakikalar sonra iktidar yine bilindik bir tavın takındı ve olaya ilişin yayın yasağı getirdi.